Aktivno oglje


Absorbira več kot tisoč različnih v vodi prisotnih kontaminantov


Aktivno oglje


Aktivno oglje

ima dolgo zgodovino uporabe za adsorpcijo nečistoč in je verjetno najmočnejši človeku znan adsorbent.

Aktivno oglje

adsorbira dobesedno na tisoče različnih kemikalij.

Aktivno oglje

je rahlo pozitivno nabit ogljik, zaradi česar je še bolj privlačen za kemikalije in nečistoče. Ko voda teče ob pozitivno nabiti površini ogljika, le-ta pritegne negativne ione kontaminantov na svojo površino. Aktivno oglje ima zaradi mikroporozne strukture izjemno veliko površino. En gram

aktivnega oglja

ima površino večjo od 3.000 m2.

Aktivno oglje

Filtri z

aktivnim ogljem

, ki se uporabljajo za filtriranje vode po domovih vsebujejo običajno granulirano

aktivno oglje

(GAC) ali v blok stisnjeno

aktivno oglje

(Carbon Block). Čeprav sta obe obliki aktivnega oglja učinkoviti ima na splošno v blok stisnjeno aktivno višji delež odstranjevanja kontaminantov.

Najpomembnejša dejavnika, ki vplivata na učinkovitost filtriranja aktivnega oglja, sta količina aktivnega oglja v filtru in kontaktni čas med vodo in aktivnim ogljem. Večja, ko je količina aktivnega oglja, večja je učinkovitost in nižja, ko je hitrost pretoka vode, daljši je kontaktni čas med vodo in aktivnim ogljem in s tem večja adsorpcija. Na delež odstranjevanja vpliva tudi velikost delcev aktivnega oglja.

Pri filtrih z aktivnim ogljem je običajno navedena velikost delcev v mikronih, ki jih filter lahko odstrani. Običajno se te gibljejo od 50 mikronov (najmanj učinkovito) do 0,5 mikrona (najbolj učinkovito).

Običajno imajo nadpultni ali podpultni vodni filtri med 340 in 680 grami aktivnega oglja. Najpogostejše oblike oglja, ki se uporabljajo pri filtriranju vode so bituminozni, lesni in

aktivno oglje

iz kokosove lupine.

Aktivno oglje

iz kokosove lupine je za 20 % dražje, hkrati pa velja za najbolj učinkovito.

Mehanizem odstranjevanja kontaminantov iz vode


Aktivno oglje

odstranjuje kontaminante iz vode po dveh glavnih mehanizmih; adsorpcijo in katalitsko redukcijo, to je proces, ki vključuje atrakcijo negativno nabitih kontaminantov na pozitivno nabiti površini aktivnega oglja. Tako organske spojine odstranimo z adsorpcijo, dezinfekcijska sredstva, kot so klor in kloramini pa s katalitsko redukcijo.

Uporaba


Aktivno oglje

se zelo pogosto uporablja v hišnih filtrirnih sistemih. Lahko se uporablja kot samostojni filter za zmanjšanje ali odpravo slabega vonja in okusa, klora in številnih organskih kontaminantov iz vode javnega vodovoda (predobdelanih ali kloriranih), za znatno izboljšano kakovost pitne vode.

Aktivno oglje

se uporablja tudi za predobdelavo vode, kot sestavni del reverzne osmoze, za zmanjšanje številnih organskih kontaminantov, klora in drugih snovi, ki bi lahko poškodovali membrano reverzne osmoze. Filtri iz v blok stisnjenega aktivnega oglja 0,5 mikrona se običajno uporabljajo za odstranjevanje cist, kot so Giardia in Cryptosporidium.

Filtri z aktivnim ogljem odstranjujejo/zmanjšujejo številne hlapne organske kemikalije (VOC), pesticide in herbicide, klor, benzen, trihalometane (THM), radon, topila in na stotine drugih kontaminantov, ki jih najdemo v vodovodni vodi. Nekateri filtri z aktivnim ogljem so zmerno učinkoviti celo pri odstranjevanju nekaterih, vendar ne vseh težkih kovin. Katalitski ogljikovi filtri so učinkoviti pri odstranjevanju kloramina in vodikovega sulfida. Filtri iz v blok stisnjenega aktivnega oglja mehansko odstranijo delce do 0,5 mikrona, motnost in ciste Giardia in Cryptosporidium.

Filtri z aktivnim ogljem na splošno ne odstranjujejo raztopljenih anorganskih spojin, kot so minerali oz. soli, ki povzročajo trdoto vode, vodni kamen, antimon, arzen, barij, berilij, kadmij, krom, baker, fluorid, živo srebro, nikelj, nitrati, nitriti, selen, sulfat, talij in določeni radioaktivni elementi. Odstranitev teh onesnaževalcev zahteva sistem reverzne osmoze (nekatere od njih odstranijo tudi filtri, ki vsebujejo KDF-55).

Ker

aktivno oglje

, predvsem granulirano, ne odstrani dovolj dobro mehanskih delcev, se običajno pred njim namesti predfilter za filtriranje mehanskih delcev. Predfilter podaljšajo življenjsko dobo vložka z aktivnim ogljem, ker odstrani kontaminante, ki bi sicer zamašili

aktivno oglje

, s čimer bi zmanjšali površino, ki je na voljo za adsorpcijo.

Vodni filtri za odstranjevanje klora


Klor iz vode popolnoma odstrani vodni filter Matrikx ® + Pb1 0,5 mcr. Vodni filter vsebuje učinkovit filtrirni vložek aktivno oglje (Carbon Block) Matrikx® + Pb1 0,5 mcr (WQ in NSF certificiran) iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, vsa možna organska onesnaženja, hormone, trihalometane, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.).
Filtracija 0,5 mcr iz vode odstrani protozoanske ciste Giardia, Cryptosporidium in enocelične organizme.
Več o tem ...

Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro je idealna rešitev za filtriranje in čiščenje vode celotne hiše. Montira se na glavni vod vode (običajno takoj za števcem vode v vodovodnem jašku). V dvojnem vodnem filtru sta zaporedno nameščena filtrirna vložka, ki iz vode odstranita rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, organske kontaminante, hormone, kloroform, trihalometane, PCB, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). NSF certificiran filter vsebuje najkakovostnejše kokosovo aktivno oglje GAC in patentiran filtrirni medij KDF® 55, ki poleg odlične čistilne sposobnosti deluje antibakterijsko in podaljša življenjsko dobo aktivnemu oglju.
Več o tem ...

Klor iz vode za tuširanje pa popolnoma odstrani filter za tuš PurePro®. Filter vsebuje patentiran sistem filtracije KDF® 55 v kombinaciji z GAC aktivnim ogljem, ki iz vode odstrani klor, organske kontaminante, hormone, kloroform, trihalometane, PCB, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.).
Več o tem ...

OBRAZEC ZA NAROČILO ALI VPRAŠANJE

Izdelek naročite tako, da v spustnem meniju »Količina« izberete število izdelkov, ki jih želite naročiti. Nato izpolnite obrazec z vašimi podatki in izberete način dostave in plačila. Naročilo pošljete tako, da kliknete na gumb »Pošlji«.
Za plačilo predračuna nudimo 3% popusta. Poštnina je brezplačna.

Vodni filter Matrikx + Pb1 0,5 mcr, podpultni
Vodni filter Matrikx® + Pb1 0,5 mcr, podpultni Cena z DDV:
87,90 €
Količina: 
Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro
Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro Cena z DDV:
278,50 €
Količina: 
Filter za tuš PurePro
Filter za tuš PurePro® Cena z DDV:
33,40 €
Količina: 
Vaši podatki

Ime *


Priimek *

Naslov *

Poštna številka *

Mesto/kraj *

Telefon *

Email *


Izpolnite, če naročate kot podjetje
Podjetje

ID za DDV

Način dostave


Pošta Slovenije.


Osebni prevzem na našem naslovu je možen po
predhodnem dogovoru.

Način plačila


Plačilo po povzetju.


Plačilo po predračunu.
Predračun vam pošljemo na Email.


Plačilo z gotovino pri osebnem prevzemu.

Komentar
Nam želite kaj sporočiti?
Strinjam se s pogoji poslovanja


Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2
8290 SEVNICA
041 555 270 
07 81 44 327 
info@vodni-filter.si 

Klor iz vode popolnoma odstrani vodni filter

Vodni filter, filter za vodo - pasica