Vodni filter za vodo | čista voda

www.vodni-filter.si


info@vodni-filter.si

Brezplačna dostava | 3% popust za predplačiloVodni filter | filter za vodo


Filtri za vodo, da boste vedeli kaj pijete

Vodni filtri, filtri za vodo | za popolno filtriranje vode

Aktivno oglje GAC

Aktivno oglje GAC 1,5 kg (2,5 litra)


Cena z DDV: 20,00 €
Količina:

Aktivno oglje


Aktivno oglje ima zelo dolgo zgodovino uporabe za adsorpcijo nečistoč in je verjetno najmočnejši človeku znan adsorbent. Aktivno oglje adsorbira dobesedno na tisoče različnih kemikalij. Aktivno oglje je rahlo pozitivno nabit ogljik, zaradi česar je še bolj privlačen za kemikalije in nečistoče. Ko voda teče ob pozitivno nabiti površini ogljika, le-ta pritegne negativne ione kontaminantov na svojo površino. Aktivno oglje ima zaradi mikroporozne strukture izjemno veliko površino. En gram aktivnega oglja ima površino večjo od 3.000 m2.
Filtri z aktivnim ogljem, ki se uporabljajo za filtriranje vode po domovih vsebujejo običajno granulirano aktivno oglje (GAC) ali v blok stisnjeno aktivno oglje (Carbon Block). Čeprav sta obe obliki aktivnega oglja učinkoviti ima na splošno v blok stisnjeno aktivno višji delež odstranjevanja kontaminantov.

Najpomembnejša dejavnika, ki vplivata na učinkovitost filtriranja aktivnega oglja, sta količina aktivnega oglja v filtru in kontaktni čas med vodo in aktivnim ogljem. Večja, ko je količina aktivnega oglja, večja je učinkovitost in nižja, ko je hitrost pretoka vode, daljši je kontaktni čas med vodo in aktivnim ogljem in s tem večja adsorpcija. Na delež odstranjevanja vpliva tudi velikost delcev aktivnega oglja.

Pri filtrih z aktivnim ogljem je običajno navedena velikost delcev v mikronih, ki jih filter lahko odstrani. Običajno se te gibljejo od 50 mikronov (najmanj učinkovito) do 0,5 mikrona (najbolj učinkovito).

Običajno imajo nadpultni ali podpultni vodni filtri med 340 in 680 grami aktivnega oglja. Najpogostejše oblike oglja, ki se uporabljajo pri filtriranju vode so bituminozni, lesni in aktivno oglje iz kokosove lupine. Aktivno oglje iz kokosove lupine je za 20 % dražje, hkrati pa velja za najbolj učinkovito.

Mehanizem odstranjevanja kontaminantov iz vode

Aktivno oglje odstranjuje kontaminante iz vode po dveh glavnih mehanizmih; adsorpcijo in katalitsko redukcijo, to je proces, ki vključuje atrakcijo negativno nabitih kontaminantov na pozitivno nabiti površini aktivnega oglja. Tako organske spojine odstranimo z adsorpcijo, dezinfekcijska sredstva, kot so klor in kloramini pa s katalitsko redukcijo.

Uporaba aktivnega oglja


Aktivno oglje se zelo pogosto uporablja v hišnih filtrirnih sistemih. Lahko se uporablja kot samostojni filter za zmanjšanje ali odpravo slabega vonja in okusa, klora in številnih organskih kontaminantov iz vode javnega vodovoda (predobdelanih ali kloriranih), za znatno izboljšano kakovost pitne vode.

Uporablja se tudi za predobdelavo vode, kot sestavni del reverzne osmoze, za zmanjšanje številnih organskih kontaminantov, klora in drugih snovi, ki škodujejo membrani reverzne osmoze. Filtri iz v blok stisnjenega aktivnega oglja 0,5 mikrona se običajno uporabljajo za odstranjevanje cist, kot so Giardia in Cryptosporidium.

Filtri z aktivnim ogljem odstranjujejo/zmanjšujejo številne hlapne organske kemikalije (VOC), pesticide in herbicide, klor, benzen, trihalometane (THM), radon, topila in na stotine drugih kontaminantov, ki jih najdemo v vodovodni vodi. Nekateri filtri z aktivnim ogljem so zmerno učinkoviti celo pri odstranjevanju nekaterih, vendar ne vseh težkih kovin. Katalitski ogljikovi filtri so učinkoviti pri odstranjevanju kloramina in vodikovega sulfida. Filtri iz v blok stisnjenega aktivnega oglja mehansko odstranijo delce do 0,5 mikrona, motnost in ciste Giardia in Cryptosporidium.

Filtri z aktivnim ogljem na splošno ne odstranjujejo raztopljenih anorganskih spojin, kot so minerali oz. soli, ki povzročajo trdoto vode, vodni kamen, antimon, arzen, barij, berilij, kadmij, krom, baker, fluorid, živo srebro, nikelj, nitrati, nitriti, selen, sulfat, talij in določeni radioaktivni elementi. Odstranitev teh onesnaževalcev zahteva sistem reverzne osmoze (nekatere od njih odstranijo tudi filtri, ki vsebujejo KDF-55).

Ker aktivno oglje, predvsem granulirano, ne odstrani dovolj dobro mehanskih delcev, se običajno pred njim namesti predfilter za filtriranje mehanskih delcev. Predfilter podaljšajo življenjsko dobo vložka z aktivnim ogljem, ker odstrani kontaminante, ki bi sicer zamašili aktivno oglje, s čimer bi zmanjšali površino, ki je na voljo za adsorpcijo.

Vodni filtri za odstranjevanje klora

Klor iz vode popolnoma odstrani vodni filter Matrikx ® + Pb1 0,5 mcr. Vodni filter vsebuje učinkovit filtrirni vložek aktivno oglje (Carbon Block) Matrikx® + Pb1 0,5 mcr (WQ in NSF certificiran) iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, vsa možna organska onesnaženja, hormone, trihalometane, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.).
Filtracija 0,5 mcr iz vode odstrani protozoanske ciste Giardia, Cryptosporidium in enocelične organizme. Več o tem ...

Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro je idealna rešitev za filtriranje in čiščenje vode celotne hiše. Montira se na glavni vod vode (običajno takoj za števcem vode v vodovodnem jašku). V dvojnem vodnem filtru sta zaporedno nameščena filtrirna vložka, ki iz vode odstranita rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, organske kontaminante, hormone, kloroform, trihalometane, PCB, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). NSF certificiran filter vsebuje najkakovostnejše kokosovo aktivno oglje GAC in patentiran filtrirni medij KDF® 55, ki poleg odlične čistilne sposobnosti deluje antibakterijsko in podaljša življenjsko dobo aktivnemu oglju. Več o tem ...

Klor iz vode za tuširanje pa popolnoma odstrani filter za tuš PurePro®. Filter vsebuje patentiran sistem filtracije KDF® 55 v kombinaciji z GAC aktivnim ogljem, ki iz vode odstrani klor, organske kontaminante, hormone, kloroform, trihalometane, PCB, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). Več o tem ...


Klor iz vode popolnoma odstrani vodni filter

Lajkajte Facebook stran Vodni filter

Brezplačna dostava

3% popust za predplačilo

Svetovanje, podrobnosti in naročila
041 555 270    info@vodni-filter.si

Dovoljujem uporabo mojega e-mail naslova za pošiljanje e-novic. Obvestilo o varovanju zasebnosti


Vodni filter za vodo | čista voda

www.vodni-filter.si


info@vodni-filter.si

Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2, 8290 SEVNICA
SLOVENIJA
M: +386 41 555 270, T: +386 7 81 44 327

Brezplačna dostava

3% popust za predplačilo

Lokacija
Lokacija-filtri-za-vodo

Pogoji poslovanja

Varovanje zasebnosti

Pokličite za pomoč pri izbiri, z veseljem vam bomo svetovali!

info@vodni-filter.si
Želite več informacij? Napišite nam email.


Dovoljujem uporabo mojega e-mail naslova za pošiljanje e-novic. Obvestilo o varovanju zasebnosti