Vodni filter za vodo | čista voda

www.vodni-filter.si


info@vodni-filter.si

Brezplačna dostava | 3% popust za predplačiloVodni filter | filter za vodo
Filtri za vodo, da boste vedeli kaj pijete

Vodni filtri, filtri za vodo | za popolno filtriranje vode

Ionske mehčalne naprave za odstranjevanje vodnega kamna


Ionska mehčalna naprava je edina naprava, ki vodni kamen iz vode dejansko odstrani in s tem odpravi vse težave povezane z odlaganjem vodnega kamna. Curki na pipah in tuših bodo nemoteni. Ionska mehčalna naprava nudi popolno zaščito in zadovoljstvo. Ionske mehčalne naprave se uporabljajo za mehčanje vode v stanovanjskih hišah, stanovanjih, gostinskih lokalih, hotelih, trgovinah, šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Za mehčanje vode uporabljajo povsem enako tehnologijo kot kuhinjski pomivalni stroj. Za regeneracijo ionske mehčalne naprave se uporablja tabletirano sol. Za namestitev ionske mehčalne naprave je potrebno poleg dostopa do glavne cevi imeti v bližini naprave odtok (za spiranje vodnega kamna) in elektriko.

Kaj je vodni kamen? | Princip mehčanja vode z ionsko mehčalno napravo | Magnetna nevtralizacija vodnega kamna

Ionska mehčalna naprava MICRO S 55 UF HF odstrani vodni kamen 

Ionska mehčalna naprava
MICRO S 55 UF HF


Za mehčanje vode v stanovanjskih hišah, stanovanjih, gostinskih lokalih, hotelih, trgovinah, šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 1.100 L/h (18 L/min) skozi plast ionske smole. Naprava za mehčanje vode uporablja povsem enako tehnologijo kot kuhinjski pomivalni stroj. Naprava se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 590,00 €
Količina:
Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF odstrani vodni kamen

Ionska mehčalna naprava
NASSER 160 V UF HF


Za mehčanje vode v stanovanjskih hišah, stanovanjih, gostinskih lokalih, hotelih, trgovinah, šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 2.000 L/h (33 L/min) skozi plast ionske smole. Naprava za mehčanje vode uporablja povsem enako tehnologijo kot kuhinjski pomivalni stroj. Naprava se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 690,00 €
Količina:

Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF odstrani vodni kamen

Ionska mehčalna naprava
NASSER 250 V UF


Za mehčanje vode v stanovanjskih hišah, stanovanjih, gostinskih lokalih, hotelih, trgovinah, šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 1.250 L/h (21 L/min) skozi plast ionske smole. Naprava za mehčanje vode uporablja povsem enako tehnologijo kot kuhinjski pomivalni stroj. Naprava se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 770,00 €
Količina:

Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF odstrani vodni kamen

Ionska mehčalna naprava
NASSER 380 V UF


Za mehčanje vode v stanovanjskih hišah, stanovanjih, gostinskih lokalih, hotelih, trgovinah, šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 1.900 L/h (32 L/min) skozi plast ionske smole. Naprava za mehčanje vode uporablja povsem enako tehnologijo kot kuhinjski pomivalni stroj. Naprava se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 949,00 €
Količina:
Magnetni nevtralizator vodnega kamna Atlas Filtri 2 MF ¾"

Magnetni nevtralizator vodnega kamna Atlas Filtri 2 MF ¾"


Na povsem naraven način preprečuje nastanek vodnega kamna. Zagotavlja učinkovito zaščito vodovodne inštalacije, ventilov, grelcev, pomivalnih in pralnih strojev, pip, tušev, wc kotličkov in drugih naprav pred vodnim kamnom.
Več  >>>

Cena z DDV: 56,00 €
Količina:

Kapljice za merjenje trdote vode

Kapljice za merjenje trdote vode


Najenostavnejši in hitri način merjenja trdote vode je dodajanje kapljic reagenta (titracija), do spremembe barve. Trdota vode v trdotnih stopinjah °dH je enaka številu dodanih kapljic.
Več  >>>

Cena z DDV: 24,70 €
Količina:

Kaj je vodni kamen?


Vodni kamen nastopa v vodi kot kalcijev hidrogen karbonat [Ca(HCO3)2] in magnezijev hidrogen karbonat [Mg(HCO3)2]. Vodni kamen se neprenehoma nabira na vodovodni napeljavi, ventilih, grelcih, pralnih in pomivalnih strojih, umivalnikih, koritih, pipah in njihovih mrežicah, tuših, kopalnih kadeh, sanitarni keramiki, wc kotličkih in školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. Povzroča številne nevšečnosti kot so okvare ventilov, grelcev, mašenje cevi in mrežic, izguba leska ter večjo porabo energije. Že samo 1 mm debela obloga vodnega kamna na grelcu vode poveča porabo energije za 10%. Obloga vodnega kamna sčasoma vodi v okvaro grelca. Poleg tega so obloge vodnega kamna idealno gojišče za zelo nevarno bakterijo legionelo.

Princip mehčanja vode z ionsko mehčalno napravo


V ionski mehčalni napravi poteka mehčanje vode v plasti ionske smole, ki ima na površini drobnih sferičnih zrn na funkcionalne skupine vezan natrij. Pri pretoku vode skozi plast ionske smole se vrši zamenjava natrija s kalcijem in magnezijem. Ko se kalcij in magnezij vežeta na funkcionalne skupine, se v vodo sprosti natrij. Tako je v mehčani vodi namesto kalcijevega hidrogen karbonata in magnezijevega hidrogen karbonata, natrijev hidrogen karbonat (soda bikarbona ali jedilna soda), ki ni vodni kamen in ima za razliko od vodnega kamna odlično topnost v vodi.

Ko se ionska smola zasiči s kalcijem in magnezijem jo je za povrnitev mehčalnih sposobnosti potrebno regenerirati. Pri regeneraciji se spira plast ionske smole z raztopino natrijevega klorida (soli). Pri regeneraciji se vrši zamenjava kalcija in magnezija z natrijem. Ko se natrij veže na funkcionalne skupine, se v vodo sprostita kalcij in magnezij, ki se ju vodi v odtok.

Regeneracija ionske mehčalne naprave se izvaja popolnoma avtomatsko. Količina vode med regeneracijama in čas regeneracije sta poljubno nastavljiva. Privzeta nastavitev je zakasnela regeneracija ob 2 uri ponoči po tem, ko je naprava zmehčala nastavljeno količino vode. Lahko pa se izbere nastavitev takojšnja regeneracija tako, da se regeneracija opravi takoj potem, ko je naprava zmehčala nastavljeno količino vode. V času regeneracije ni na voljo mehčana voda iz naprave. Pri regeneraciji se v fazi izpiranja ionske smole slana voda vodi v odtok.

Kaj je potrebno upoštevati pri montaži ionske mehčalne naprave


Velikost ionske mehčalne naprave se izbere glede na mesečno porabo vode. Priporočljivo je, da se izbere taka velikost naprave, ki ima kapaciteto mehčanja vode med regeneracijami približno enako tedenski porabi vode. Za namestitev ionske mehčalne naprave je potrebno poleg dostopa do glavne cevi imeti v bližini naprave odtok (za spiranje vodnega kamna) in elektriko. Odtok premera 50 mm za spiranje ionske mehčalne naprave je lahko pri tleh oziroma največ 50 cm nad napravo. Cev za odtok iz varnostnega preliva, ki je na polovici višine naprave, mora biti speljana v nižje ležeči odtok ločeno. Naprava mora biti v prostoru zaščitenem pred zmrzaljo in neposredno sončno svetlobo.

Za zaščito ionske mehčalne naprave je potrebno vodo pred napravo mehansko filtrirati s 5 mikronskim filtrom za vodo. Izbirate lahko med ustreznimi mehanskimi filtri za vodo in kombiniranimi filtri za vodo (mehanski + aktivno oglje). Mehanski filter zadrži rjo, pesek, mivko, mulj, blato, delce velikosti 5 mikronov in odpravi motnost vode. Filter z aktivnim ogljem pa nase veže klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi (trihalometane), pesticide in azbest. Če ta poleg aktivnega oglja vsebuje še patentiran filtrirni medij KDF® 55 pa nase veže tudi težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). KDF® 55 deluje antibakterijsko in do 15 krat podaljša življenjsko dobo aktivnega oglja.

Magnetna nevtralizacija vodnega kamna


Magnetni nevtralizator vodnega kamna ne odstrani vodnega kamna, pač pa samo preprečuje njegovo kristalizacijo v kalcitni obliki. Kalcitna oblika vodnega kamna se odlaga na cevi, grelce in jo je težko odstraniti. Vodni kamen po obdelavi z magnetnim nevtralizatorjem vodnega kamna pa tvori aragonitno obliko (igličasta struktura), ki zaradi svoje oblike tvori mehak vodni kamen, ki se ne nalaga na cevi in grelce vode, iz površin kjer se osuši pa se lažje odstrani (kar z vlažno krpo). Učinek magnetnega nevtralizatorja vodnega kamna je 70 %. Za učinkovito magnetno mehčanje vode oz. nevtralizacijo vodnega kamna je zelo pomembno, da voda z veliko hitrostjo teče skozi močno magnetno polje ter, da po magnetni obdelavi voda teče še 20-30 cm v ravni liniji (brez zavojev). Magnetni nevtralizator vodnega kamna Atlas Filtri ima zelo močno magnetno polje (12.800 Gaussov). Naprava je zasnovana tako, da se hitrost vode skozi močno magnetno polje zaradi zožitve poveča in tako ustvari še večjo indukcijo. Magnetni nevtralizator vodnega kamna dolgoročno zaščiti vodovodno napeljavo pred posledicami vodnega kamna, prav tako pa preprečuje tudi korozijo in zavira razvoj biofilma (mikroorganizmi). Izdelek je uvrščen v eko-energetski program.

Ionska mehčalna naprava iz vode popolnoma odstrani vodni kamen
Brezplačna dostava

3% popust za predplačilo

Informacije, svetovanje, naročilo

info@vodni-filter.si
Želite več informacij? Napišite nam email.


Novice in članki
Novice in članki na področju filtriranja, UV dezinfekcije, mehčanja in demineralizacije vode.

Vodni filter za vodo | čista voda

www.vodni-filter.si


info@vodni-filter.si

Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2, 8290 SEVNICA
SLOVENIJA
M: +386 41 555 270, T: +386 7 81 44 327

facebook instagram
Lokacija
Lokacija-filtri-za-vodo

Pogoji poslovanja

Varovanje zasebnosti

Pokličite za pomoč pri izbiri, z veseljem vam bomo svetovali!

info@vodni-filter.si
Želite več informacij? Napišite nam email.


Novice in članki
Novice in članki na področju filtriranja, UV dezinfekcije, mehčanja in demineralizacije vode.