Vodni filter za vodo | čista voda

www.vodni-filter.si


info@vodni-filter.si

Brezplačna dostava | 3% popust za predplačiloVodni filter | filter za vodo
Filtri za vodo, da boste vedeli kaj pijete

Vodni filtri, filtri za vodo | za popolno filtriranje vode

UV sterilizatorji vode | Dezinfekcija vode


UV sterilizator vode je naprava za dezinfekcijo mikrobiološko oporečnih vod kot so deževnica (kapnica), voda iz lastnih zajetij, vodnjakov in slabo vzdrževanih vodovodov. Naprava z osvetljevanjem s svetlobo valovne dolžine 254 nm (UV-C spekter), brez uporabe kemičnih sredstev, v vodi uniči 99,99 % bakterij in drugih mikroorganizmov. Zagotavlja mikrobiološko neoporečno pitno vodo. Svetloba valovne dolžine 254 nm je del naravne sončne svetlobe. Naprava za delovanje potrebuje elektriko. Pri izbiri UV sterilizatorja vode je potrebno paziti, da maksimalni trenutni (konični) pretok vode skozi napravo v l/min ne preseže pretoka do katerega naprava zagotavlja dezinfekcijo. Voda, ki vstopa v UV sterilizator vode mora biti vizualno čista in ne sme biti obarvana, motna ali kalna. Za filtriranje vode in odpravo motnosti je potrebna 5 mikronska filtracija.

UV dezinfekcija vode | Priprava čiste pitne vode iz deževnice (kapnice) | Kaj je potrebno upoštevati pri pripravi čiste pitne vode iz deževnice

UV sterilizator vode PurePro 2 GPM

UV sterilizator vode
PurePro® 2 GPM


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 450 l/h (7,5 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 136,00 €
Količina:

UV sterilizator vode PurePro 6 GPM

UV sterilizator vode
PurePro® 6 GPM


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 1.360 l/h (22 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 327,00 €
Količina:

UV sterilizator vode VIQUA VH150

UV sterilizator vode
VIQUA VH150


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 1.100 l/h (19 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 518,70 €
Količina:

UV sterilizator vode Sterilight S5Q

UV sterilizator vode
Sterilight S5Q


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 1.360 l/h (22 l/min).
Več  >>>

UV sterilizator vode PurePro 12 GPM

UV sterilizator vode
PurePro® 12 GPM


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 2.700 l/h (45 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 549,00 €
Količina:

UV sterilizator vode VIQUA VH410

UV sterilizator vode
VIQUA VH410


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 4.200 l/h (70 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 890,00 €
Količina:

UV sterilizator vode Professional Series 46 GPM

UV sterilizator vode
VIQUA VP950


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 8.000 l/h (133 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 1.550,00 €
Količina:
UV sterilizator vode UV-9000

UV sterilizator vode
UV 9000


Zagotavlja dezinfekcijo vode pri pretoku do 9.000 l/h (150 l/min).
Več  >>>

Cena z DDV: 1.590,00 €
Količina:

Črpalka za proporcionalno doziranje sredstev

Naprava za proporcionalno
doziranje PROPDOS


Natančno in proporcionalno (količina glede na pretok) dozira dezinfekcijsko oz. drugo sredstvo za pripravo vode (mehčalno sredstvo, sredstvo za zaviranje oblog in korozije idr.). Količina doziranega sredstva je odvisna od pretoka vode, ki se meri na impulznem vodomeru.
Več  >>>

Cena z DDV: 775,00 €
Količina:

UV dezinfekcija vode


UV dezinfekcija v vodi popolnoma uniči mikroorganizme kot so bakterije (Escherichia coli oz. E. Coli, Salmonella, Vibrio cholerae, Legionella, ...), protozoanske ciste (Giardia, Cryptosporidium), viruse in enocelične organizme.
Cista Cryptosporidium je za človeka smrtno nevarna, cista Giardia pa povzroča obolenje prebavil in vročico. Obe cisti sta odporni na klor. UV dezinfekcija vode je pri uničevanju protozoanskih cist kot sta Giardia in Cryptosporidium bistveno bolj učinkovita od dezinfekcije vode s klorom. Poleg tega UV dezinfekcija za razliko od klora ne povzroča za zdravje škodljivih stranskih produktov.

Klor je zelo strupen plin. V prvi svetovni vojni se je uporabljal kot bojni strup. Sedaj ga zaradi njegove lastnosti, da ubije bakterije in druge žive organizme, uporabljajo za dezinfekcijo pitne vode. Klor tvori v reakciji z organskimi snovmi, ki so vedno prisotne v vodi rakotvorne spojine - trihalometane (THM). Več o škodljivosti klora si lahko preberete na spletni strani: Klor v vodi >>>.

UV sterilizacija je najprimernejši in človeku najbolj prijazen način za uničevanje v vodi prisotnih nevarnih mikroorganizmov. Voda iz UV sterilizatorja vode je mikrobiološko neoporečna in varna za pitje, pripravo hrane, umivanje, tuširanje, kopanje itd.

Priprava čiste pitne vode iz deževnice (kapnice)


V primeru pomanjkanja ali nedostopnosti pitne vode, kakor tudi zaradi vse višjih cen vode je priprava čiste pitne vode iz deževnice (kapnice) najprimernejša rešitev. Tudi zaradi vse večje onesnaženosti okolja, ko je vse težje zagotoviti čisto pitno vodo je priprava čiste pitne vode iz deževnice (kapnice) idealna rešitev.

Deževnica (kapnica) je zbrana padavinska voda. V dežnih kapljicah se med padanjem skozi plasti ozračja raztopi ogljikov dioksid, žveplov dioksid in dušikov oksid. Zaradi teh raztopljenih plinov je deževnica kisla. Ker za razliko od talne vode deževnica ne potuje skozi zemeljske plasti ne vsebuje mineralov. Pri spiranju strešne površine, žlebov in ostalih površin pa se deževnica bolj ali manj mikrobiološko onesnaži.

Ker je deževnica (kapnica) mehka voda je po izvedeni ustrezni filtraciji odlična za zalivanje vrta, pranje avtomobila, splakovanje WC školjke, pranje perila. Po izvedeni UV dezinfekciji pa je deževnica mikrobiološko neoporečna pitna voda. Deževnica je brezplačna voda, z njeno uporabo lahko prihranimo kar do 50 % pitne vode.

Kaj je potrebno upoštevati pri pripravi čiste pitne vode iz deževnice


Od proizvajalca kritine je potrebno pridobiti certifikat, da kritina ne vsebuje vodotopnih, ljudem in okolju škodljivih snovi. Ne uporabljajte bakrenih ali pocinkanih žlebov. Primerni so žlebovi iz drugih nerjavnih ali umetnih materialov. Na zbirni vertikalni cevi, na stojni višini namestite grobi lovilnik listov z vratci za čiščenje. Pred vstopom v zbiralnik deževnice (kapnice) namestite mrežico iz nerjavnega materiala z vratci za čiščenje. Deževnico (kapnico) pred vstopom v zbiralnik vodite skozi peščen filter (betonska cev s peskom). Velikost zbiralnika (betonski ali iz umetne mase) naj bo po 1m3 za vsakih 30m2 strehe, najmanj pa 8m3. Priporočljiva velikost zbiralnika deževnice (kapnice) je odvisna od podnebnih razmer in specifičnih potreb uporabnika. Priporočljivo je, da je zbiralnik deževnice (kapnice) vkopan na senčni strani hiše, da zagotovite čimbolj stalno temperaturo vode, ki ne sme presegati 18oC. Zbiralnik deževnice (kapnice) je potrebno enkrat letno očistiti in razkužiti z dezinfekcijskim sredstvom.

Za zbiralnikom namestite hidrofor oziroma hidropak (črpalka, zbiralna tlačna posoda, avtomatika). Priporočljivo velikost izberite glede na specifičnost uporabe. Pri izbiri velikosti upoštevajte število oseb in porabo, ki je lahko od 40 - 200 litrov na dan na osebo.

Nadalje je potrebno deževnico (kapnico), ki se smatra za mikrobiološko oporečno vodo dezinficirati (razkužiti). Z dezinfekcijo uničimo za naše zdravje nevarne bakterije (Escherichia coli oz. E. Coli, Salmonella, Vibrio cholerae, Legionella, ...), protozoanske ciste (Giardia, Cryptosporidium), viruse in enocelične organizme. Najprimernejši in človeku najbolj prijazen način za uničevanje v deževnici (kapnici) prisotnih bakterij in drugih mikroorganizmov je UV dezinfekcija z UV sterilizatorjem vode. UV dezinfekcija je postopek uničevanja bakterij in drugih mikroorganizmov s pomočjo osvetljevanja s svetlobo valovne dolžine 254 nm (UV-C spekter), ki poškoduje DNK mikroorganizmov.

Za optimalno dezinfekcijo je potrebno vodo pred UV sterilizatorjem vode mehansko filtrirati s 5 mikronskim filtrom za vodo. Za filtriranje deževnice (kapnice) so najprimernejši kombinirani filtri za vodo (mehanski + aktivno oglje). Mehanski filter zadrži rjo, pesek, mivko, mulj, blato, delce velikosti 5 mikronov in odpravi motnost vode. Filter z aktivnim ogljem pa nase veže klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi (trihalometane), pesticide in azbest. Če ta poleg aktivnega oglja vsebuje še patentiran filtrirni medij KDF® 55 pa nase veže tudi težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). KDF® 55 deluje antibakterijsko in do 15 krat podaljša življenjsko dobo aktivnega oglja.

UV sterilizatorji vode
Brezplačna dostava

3% popust za predplačilo

Informacije, svetovanje, naročilo

info@vodni-filter.si
Želite več informacij? Napišite nam email.


Novice in članki
Novice in članki na področju filtriranja, UV dezinfekcije, mehčanja in demineralizacije vode.

Vodni filter za vodo | čista voda

www.vodni-filter.si


info@vodni-filter.si

Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2, 8290 SEVNICA
SLOVENIJA
M: +386 41 555 270, T: +386 7 81 44 327

facebook instagram
Lokacija
Lokacija-filtri-za-vodo

Pogoji poslovanja

Varovanje zasebnosti

Pokličite za pomoč pri izbiri, z veseljem vam bomo svetovali!

info@vodni-filter.si
Želite več informacij? Napišite nam email.


Novice in članki
Novice in članki na področju filtriranja, UV dezinfekcije, mehčanja in demineralizacije vode.